piektdiena, 2014. gada 28. februāris

Uzdevums matemātikā

Uzdevums: Izveido Pepijas iepirkumu sarakstu, izpēti cik eiro viņa iztērēs, ja iepirktos mūsu veikalos? Ko tu domā par iepirkšanos „visu, ko sirds kāro”?


Šodien bija laba diena. Pepija piebēra krietnu riekšavu zelta naudas savā priekšauta kabatā un kopā ar draugiem devās iepirkties.
"Vispirms es gribu sev nopirkt pianīno”, teica Pepija un apstājās pie kāda veikala. Bērni gan mēģināja atrunāt Pepiju no šī pirkuma, jo viņa taču nemāk spēlēt klavieres, bet Pipija pārliecinoši sprieda: „Kā lai es zinu, ka neprotu spēlēt, ja ne reizi to neesmu pamēģinājusi?”
Tad viņa apstājās pie konfekšu veikala un droši devās tajā iekšā. „Man, lūdzu, astoņpadsmit kilogramus konfekšu!” Un papildināja: „Mēs ņemsim trīs kilogramus no katras šķirnes. Un vēl, ja es drīkstētu palūgt septiņdesmit divas bundžiņas kokakolas…”
Visas sapirktās kārumu turzas Pepija sakrāva divričos, ko bija paguvusi nopirkt blakusveikalā, un devās tālāk. No saldumu veikala Pepija kopā ar prāvo bērnu pulku, kas bija viņai pievienojies, devās uz rotaļlietu veikalu.
„Ko drīkstu jums piedāvāt?” laipni vaicāja pārdevējs. „No visa pa druskai,” Pepija atbildēja un vērīgi aplūkoja plauktus. Tad Pepija izbēra uz letes pilnu riekšu ar naudu un bērni varēja rādīt, kas viņiem patīk un ko viņi visvairāk vēlas. Kad Pepija bija beigusi iepirkšanos rotaļlietu veikalā visai daudz mantu tur vairs nepalika. Palika tikai dažas grāmatu zīmes un būvklucīši. Pepija sev nenopirka nekā, bet Nilsona kungs dabūja spoguli.
Pepija vilka pilnos divričus un lūkojās uz visām izkārtnēm, kurām gāja garām. „A-p-t-ie-k-a! Paklau, tur jau var nopirkt zāles!” viņa iesaucās.
„Man tūdaļ jāiet iekšā un kaut kas jānopērk.” Tomijs mēģināja iebilst, ka viņa neesot slima, bet nekas nelīdzēja. „Es, lūgtum, gribēju nopirkt četrus litrus varen labu zāļu, kas palīdz pret dažādām slimībām,” Pepija pārliecinoši teica aptiekāram.
(Pēc Astrīdas Lindgrēnas grāmatas „Grāmata par Pepiju Garzeķi”)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru